Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε δευτερόλεπτα...

310.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας και κατάρτισης

Ξεκινούν τη Δευτέρα 27/11 προγράμματα απασχόλησης, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι εγγραμμένοι άνεργοι, όσο και όλοι όσοι δεν έχουν δουλειά και κάρτα ανεργίας.


Όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα απασχόλησης ή κατάρτισης, θα μπορούν να βρουν άμεσα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο, που δημιούργησε το υπουργείο εργασίας, www.step. gov.gr, ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα λειτουργεί και το Συμβουλευτικό κέντρο, που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.


Τι αλλάζει στα προγράμματα

Ανάμεσα στις αλλαγές είναι η καθιέρωση του συστήματος “επιταγής κατάρτισης” (voucher) για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του επιδόματος κατάρτισης από τα 2 στα 5 ευρώ την ώρα, ενώ οι καταρτιζόμενοι θα επιλέγουν το φορέα βάσει των ατομικών τους κριτηρίων.

Επίσης, θα γίνεται απευθείας καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων προς τους καταρτισθέντες, μέσω της πίστωσης των ατομικών τραπεζικών τους λογαριασμών, κάτι που βάζει τέλος στα φαινόμενα καθυστέρησης των καταβολών, τα οποία παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More