Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε δευτερόλεπτα...

4 νέοι διαγωνισμοί από το ΑΣΕΠ

Τέσσερις μεγάλοι διαγωνισμοί για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, ειδικούς φρουρούς, και λιμενικούς αναμένονται μέσα στο 2011 από εκατό χιλιάδες υποψηφίους

Η οργάνωση της διεξαγωγής τους άρχισε σε επίπεδο υπηρεσιών και αναμένονται σύντομα εξελίξεις.
1 Μέσα στον Ιανουάριο υποψήφιοι για 3.000 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού θα κληθούν να υποβάλουν ή να επικαιροποιήσουν δικαιολογητικά για την κατάταξή τους σε 16 πίνακες διοριστέων ανάλογα με την ειδικότητά τους.


2 Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα εκδοθεί η προκήρυξη 300 θέσεων στην Ειδική Αγωγή, ενώ στο υπουργείο Παιδείας μελετάται η αναμόρφωση του γενικού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών που θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο.



3 Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί ο διαγωνισμός 83 θέσεων αξιωματικών του Λιμενικού στον οποίο θα πάρουν μέρος πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών.

4 Στο δεύτερο εξάμηνο τοποθετείται ο διαγωνισμός για ειδικούς φρουρούς και προς το παρόν γίνονται συνεννοήσεις για τον καθορισμό του αριθμού των προσλήψεων.



Με επείγουσα εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης ζητεί από όλες τις υπηρεσίες να διατυπώσουν άμεσα τις ανάγκες τους σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΟ

50 εκατομμύρια ευρώ για νέες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια το 2011



ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΤΟ 2011 Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλειας θα διατεθούν 50 εκατομμύρια ευρώ για νέες προσλήψεις το 2011, χωρίς να αποκλείεται και η προκήρυξη ορισμένων θέσεων σε άλλες υπηρεσίες.


Σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ «Φέτος στον προϋπολογισμό του 2011 έχει εγγραφεί, το ποσό των 50 εκ. ευρώ για νέες προσλήψεις το οποίο εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με τα 27 εκ. ευρώ που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2010. Το συνολικό ποσό για τις νέες προσλήψεις την προηγούμενη χρονιά ήταν μεγαλύτερο των 27 εκ. ευρώ, γιατί είχαν εγγραφεί χωριστές πιστώσεις νέων προσλήψεων σε κωδικούς διαφόρων υπουργείων. Φέτος για πρώτη φορά μεταφέρθηκε το σύνολο των πιστώσεων για τις νέες προσλήψεις σε έναν κωδικό.

Το 2011 θα γίνει σταδιακή απορρόφηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Σύντομα θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών που θα προσδιορίζει τον τρόπο και τον χρόνο διορισμού των επιτυχόντων σε προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
πηγή: alfavita.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More