Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε δευτερόλεπτα...

Πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης για άνεργα στελέχη από την KPMG



Για τη συμπλήρωση 40 ετών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα η KPMG, ανεξάρτητη εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, μέλος τoυ διεθνούς δικτύου KPMG International, εμπλούτισε τις εορταστικές εκδηλώσεις της -που και αυτές εμπεριέχουν προσφορά σε πελάτες και στην κοινωνία γενικότερα- με μια σημαντική πρωτοβουλία της που προκαλεί ιδιαίτερα θετική απήχηση, κόντρα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και ψυχολογικές συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Πρόκειται για το Πρόγραμμα «Εκτός Εργασίας; Εντός Εργασίας» (www. kpmg. com/gr) που προσφέρεται στα στελέχη της ελληνικής αγοράς που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και αναζητούν την επόμενη κατάλληλη θέση απασχόλησής τους.

Σύμβουλοι της εταιρείας με σημαντική εμπειρία και γνώση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά την αναζήτηση εργασίας, θα προσφέρουν σε άνεργα στελέχη που θα δηλώσουν συμμετοχή, εντελώς δωρεάν, πρακτική καθοδήγηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους αλλά και του επαγγελματικού προφίλ τους. Επιπλέον, θα τους ενημερώσουν για τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας -μέσα και έξω από την Ελλάδα- όπως και για τους τρόπους και τις πρακτικές δικτύωσής τους. Ως τον Ιουλίου 2011 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 12 εκπαιδευτικά προγράμματα σε ομάδες 20-25 ατόμων.
Κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος ο πρόεδρος της KPMG Ελλάδος κ. Μάριος Τ. Κυριακού, υπογράμμισε την ηθική δέσμευση της εταιρείας του να υποστηρίξει «εργαζόμενους που έχουν υπάρξει συνάδελφοι, πελάτες, ανταγωνιστές για να ξεπεράσουν τις όποιες αντιξοότητες της καριέρας τους». Εδωσε το αισιόδοξο μήνυμα ότι «η κρίση μπορεί να κρύβει ευκαιρίες για τα στελέχη εκείνα που θα αξιοποιήσουν το διάστημα που είναι εκτός εργασίας για να αναπτύξουν περαιτέρω τις γνώσεις και ικανότητές τους» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο η πολιτεία όσο και η επιχειρηματική κοινότητα, με τις κατάλληλες διαρθρωτικές ενέργειές τους, θα ξαναδώσουν στην αγορά και πάλι τον ρυθμό της. Με τη συμπλήρωση των 40 ετών στην ελληνική αγορά, εξέφρασε το «Ευχαριστώ» της εταιρείας του προς «τα στελέχη που μας έφεραν στην κορυφή και το πρόγραμμα αυτό δεν είναι προς όλους αυτούς παρά η ευκαιρία για μια νέα αρχή».
Αλλη σημαντική εκδήλωση της KPMG για τα 40 χρόνια της που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του 14 Συμποσίου Ανθρώπινου Δυναμικού είναι η απονομή των Βραβείων Ανθρωπίνου Δυναμικού 2011 -ένας άλλος δεκαετής θεσμός της- που αναδεικνύει και επιβραβεύει σημαντικές είτε καινοτόμες πρωτοβουλίες και στρατηγικές στον συγκεκριμένο χώρο. Διακρίθηκαν τρεις εταιρείες: η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην κατηγορία «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», η ΑΧΑ Ασφαλιστική για τη «Διακράτηση Προσωπικού» όπως και η XEROX για την ίδια κατηγορία. 
πηγή: kathimerini.gr 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More